Pirók Péter belsőépítész: (20) 945-4464 - Belsőépítészet, konyhatechnológiaBiográfia

Pirók Péternek hívnak. 1960-ban születtem, a vízöntő jegyében, a főváros közepén.

Családomban mindenki művész. Nagyapám templomfreskókat festett, édesanyám színjátszó-, rendezői és textiltervező diplomát szerzett, édesapám pedig díszlettervező és festőművész. Húgom ólomüvegműves, feleségem táncművész. Apósom szintén festő és rajztanár volt, sógornőm előadóművész. Gyermekeim mindketten Táncművészeti Főiskolára járnak.

1978-ban érettségiztem Budapesti Piarista Gimnáziumban, majd ötvös aranyműves-ékszerész szakvizsgákat tettem 1980-ban, és az Óra és Ékszeripari Vállalat és a Pénzverő mintakészítő mestere lettem. Több fémműves szakmában szereztem jártasságot, pl.: ezüstművesség, vésnök, díszműkovács stb.

Felvételt nyertem az Iparművészeti Egyetemre 1982-ben és 1983-tól párhuzamosan építészetet is hallgattam az Ybl Miklós Építőipari Főiskolán. A 1987-től a diplomák megszerzése után szabadúszó művészként alkottam, majd vállalkozási kényszerből Kft-ket alakítottam.

Több kiállításon is részt vettem (Csók Galéria, Vigadó Galéria, BM Duna Galéria stb.) egyénileg és csoportosan is. Vendéglátóipari szaklapokban sorozatban mutatták be munkáimat.

Munkáim többsége kezdetben a fémhez kötődött (látványpultok, cégérek, lámparendszerek, előtetők, feliratok tervezése és kivitelezései révén), majd idővel szállodák és éttermek belsőire szakosodtam. Később bankfiókok tervezésével és megvalósításaival is megbíztak.

1995-től lottózók tervezését és kialakítását vállaltam, azok arculati kialakításában 10 éven keresztül vettem részt Ma már a belsőépítészet szinte minden területén tevékenykedem, és kivitelezői csoportom segítségével, nem csak megálmodom, hanem életre is keltem a terveket. A kis cukrászdától az öt csillagos hotelekig, lottózótól az irodaházig, a családi ABC-től a 3000 adagos ipari konyháig, a pékségtől az iskoláig. Eddig mintegy 300 beruházásban vettem részt.

Rajzaimat hagyományos módon készítem, de külön igényre a számítógépes megjelenítésre is vállalkozom. Elvem a technokrata szemlélet, mely a megvalósíthatóságot tartja szem előtt.

A belsőépítészet,- a művészeti ágak közül- talán leginkább funkcionalista, ezért itt kell a legtöbb körülményhez igazodni. A színvonalas eredményhez, elengedhetetlen a közös munka a többi szaktervezővel, ehhez viszont ismerni kell azok szakterületeit is. Szerencsésnek tartom azokat a feladatokat, ahol a kezdeti lépésektől részt vehetek tanácsokkal, művezetéssel, tervekkel a végleges építészeti koncepció megszületése előtt, annak kialakításában.

Az esztétikai harmónia, csak a technológiák harmóniájával jöhet létre.

Vissza a tetejére    Impresszum és Tárhely Szolgáltató

Pirók Péter | +36-26 362-625 | Magyarország

Belsőépítészet - Wikipedia | Belsőépítészet.lap.hu | Lakberendezés.lap.hu